ESGLÈSIA MARE DE DÉU DE MONTSERRAT

Diumenges i festes

11 del matí (11h)

Pels anys 60 neix a Igualada el barri de Montserrat, 420 vivendes de l’obra sindical, ocupats majoritàriament per famílies emigrants a Catalunya. Molt aviat a la Parròquia es varen començar els serveis religiosos d’aquelles famílies, celebrant la MISSA al carrer, o a diversos locals.

Poc després neix la inquietud de la falta d’una guarderia infantil, i la parròquia n’adquireix uns terrenys, i amb l’ajut dels veïns del barri es construeix un local de dues plantes, que serveix per guarderia, i mes tard també de local de cinema.

Un temps mes tard sorgeix la necessitat d’una església i als baixos d’aquest local, es dediquen a fer-hi una capella, a més del cinema.

Molt aviat es vol obtenir un espai dedicat exclusivament al culte i es fan les oportunes reformes per convertir-ho en església, deixant la part superior del local, per guarderia i els serveis parroquials.

Aquesta guarderia parroquial, desapareix, al construir-se la guarderia municipal.

Actualment considerada com una Quasi-parròquia, s’hi celebra el culte setmanalment. Administrativament depèn de la Parròquia de la Sagrada Família, que té cura dels serveis propis de les celebracions dominicals, celebracions sagramentals, i les tasques pròpies de formació catequètica dels infants, joves i adults.

La festa patronal de la parròquia, es el 27 d’abril, Festa de la Titular parroquial la Mare de Déu de Montserrat, que també hi dona nom al Barri, amb tot un reguitzell d’actes populars, religiosos i lúdics, organitzats conjuntament amb l’Associació de Veïns, la Parròquia i l’Ajuntament de la Ciutat.

Aquell nucli inicial de 420 vivendes, s’ha vist ampliat amb moltes altres construccions, i serveis fins a aconseguir ser un barri prou important, modern i ben comunicat dins l’entorn d’Igualada.

Els últims arranjaments fets a la parròquia han estat la construcció d’un ampli espai d’aparcament al voltant de l’església i d’una zona de jardins, que li donen entitat pròpia.